Новини

НА 1 МАЙ 2021 ГОДИНА ВЪЗСТАНОВИХА ДВИЖЕНИЕТО В МЕЖДУГАРИЕТО ВЕТОВО- СЕНОВО

В изключително кратък срок екипите на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ (ДП „НКЖИ“) и „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД (ТСВ ЕАД) успяха да възстановят движението по ІХ-та жп линия в участъка Ветово – Сеново.

Горното строене на железния път беше разрушено при инцидент с дерайлирали четири броя цистерни 
           На 23 април, 01.05 ч., в междугарието Ветово-Сеново дерайлират 5,6,7 и 8 вагон / цистерни с гориво/  от товарен влак на частен товарен превозвач.  Районът бе отцепен от Гражданска защита. Аварийни екипи на пожарната и НКЖИ на място установяват, че е разрушен повече от 2 км железен път. Композицията е от 28 вагона и се е движила по направление гара Русе разпределителна-Белозем.
На „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД, бе възложено да създаде оптимална организация и незабавно да започне работа по възстановяване на близо два километра разрушен железен път.  

 

 

 

Техниката, с която ТСВ ЕАД работи по възстановяване на щетите, бе:

 

·       3 бр. пътеполагащи кранове УК 25/18;

·       2 бр. МПД;

·       1 бр. дизелов локомотив;

·       2 бр. Траверсоподбивни машини;

·       1 бр. Баластопланираща машина;

·       26 бр. платформени К- вагони

·       Автогрейдер;

·       Комбиниран багер;

·       Лека жп механизация;

·       Пътно-строителна техника и др.

 

 

При непрекъснат режим на работа, в почивни и празнични дни бяха изпълнени дейности, като: механизиран демонтаж на разрушения железен път, транспорт на нов железен път от гара Стражица, полагане на нов железен път, планиране на баластовата призма и нивелации на железния път.


Напрегнатия режим на работа отново не попречи на специалистите  от ТСВ ЕАД и ДП "НКЖИ" да покажат своя висок професионализъм, като възстановиха влаковото движение на 1 Май 2021